For nylig min 14 – årige søn Matt klædt ud som julemand og deltog i en Christmas caroling begivenhed for en af mine faglige organisationer. Blev min søn begejstret for tanken om at tilbringe et af sine aftener synger til seniorer i stedet for at være sammen med sine venner? Ikke rigtig. Så hvordan jeg få Matt til så let at komme til hændelsen og spille Santa? Det var let; Jeg fortalte ham, at efter vi er færdige caroling vi alle gå tilbage til vores vært facilitet og nyde lækker mad. Det var nok for Matt. Han hørte ordet mad og var parat og villig til at gå. Jeg kunne have forsøgt at motivere Matt ved at fortælle ham hvad en vidunderlig ting han ville gøre det ved at gøre så mange mennesker glade. Mens Matt er en omsorgsfuld teenager, ville at argumentet ikke have været nok til at få ham til at gå. Men fortælle en teenage dreng, at der vil være god mad hvor du går og du kan få ham til at gøre næsten alt. Jeg motiveret min søn til at deltage i denne aktivitet ved at overveje sin WIIFM eller hvad er i det For mig
Under mine workshops, ledere og ledere ofte klager over, at mange af menneskene i deres grupper er bare «ikke motiverede. «» Dette er ikke et sandt erklæring. Alle er motiveret af noget. Tricket er at finde ud af, hvad der motiverer en person og demonstrere, hvordan han/hun vil få resultatet ved at gøre hvad du antyder. Find ud af sin WIIFM. Det er meget vanskeligt at få folk til at bevæge sig fremad i tanke eller gerning medmindre du forbinde det med hvad der er vigtigt for dem. Folk accepterer nye idéer eller handle, når de kan se, hvordan de vil drage fordel af hvad du siger. For at være overbevisende, skal du overbevise dem om de fordele, de får ved at vedtage dine ideer eller gøre hvad du anbefale.
En af den store fejl folk gør er at tænke, at andre er motiveret af de samme ting, der motiverer os. Dette er sjældent tilfældet. Hvis vi forsøger at overbevise andre ved hvad der motiverer os, vil vores ord falde for døve øren. Vi skal finde ud af hvad der er vigtigt for enkelt og derefter vil vi finde, de er alle ører. Aristoteles sagde: “nar fortæller mig hans grund; den kloge mand overtaler mig med mine egne.”
Vi kan ikke altid er enig med, hvad der er vigtigt, at en anden person, der skal dog ingen dom, placeret på en persons motivation. Folk har ret til deres egne meninger. Vi har brug at tage sig tid til at opdage, hvad der er vigtigt for enkelt og derefter knytte det til hvor vi ønsker at gå. En lille advarsel – når du opererer på samme niveau som motivation, du har at gøre med en persons nøje holdt værdier. Vi skal være sikker på det er en win-win situation for alle berørte.
Så næste gang du har problemer med at motivere mennesker, prøv at se det fra deres synspunkt. Hvordan kan de drage fordel af hvad du vil have dem til at gøre? Når du bruger WIIFM vil du finde, at det er meget let og endda sjovt at motivere andre, fordi du hjælper dem med at få, hvad de ønsker, mens du samtidig opnå dine egne mål. Med hensyn til min søn planlægger han allerede at deltage i dette års caroling begivenhed, fordi han ønsker at nyde den vidunderlige mad.