Blackwater agter at sætte op et nyt træningsanlæg i Otay Mesa, San Diego. Den internationalt kendte Blackwater Worldwide, tidligere kendt som Blackwater USA, har planer om at flytte sin uddannelse site til en bygning beliggende i Siempre Viva Road. Bygningen har et areal på 61,600 kvadratfod, som vil være i stand til at huse faciliteter betød at træne ordenshåndhævere, militære mænd og virksomheder egen rekrutter.

Erik Prince og Al Clark, der både fungerede som Navy Seals, grundlagde virksomheden i 1997. Blackwater tilbyder flere tjenester, der er for det meste af den defensive, beskyttende og uddannelse karakter. De tilbyder tjenester til både private virksomheder og enkeltpersoner. Men virksomheden blev synlig for verdens øjet på grund af sin deltagelse i kontrakter og missioner til den amerikanske regering.

Blackwater har været involveret i flere militære missioner oversøisk. Den amerikanske regering har tre hovedleverandører, at håndterer nogle af dens militære defensive og offensive projekter og Blackwater er den største af dem alle. Trods sin store faciliteter og adskillige medarbejdere har Blackwater også sit eget stabile af 744 kr. entreprenører og 243 udenlandske virksomheder. Blackwater’s mest for nylig bemærket kontrakter for regeringen omfatter håndtering af projekter under bevægelser til Afghanistan, Irak-krigen og bistand efter ødelæggelsen af orkanen Katrina. Selskabet også henvender sig til petrokemiske-, forsikrings-og kommunikation.

De fleste af sine oprindelige opgaver var at tjene som sikkerhed detalje for diplomater og andre særlige besøgende til Afghanistan og Irak, mens konflikten med USA foregik. Virksomheden beskyttet amerikanske og Irak embedsmænd fra oprørere, og også trænet den nyligt ombyggede irakiske hær efter det amerikanske militær væltede den tidligere regering.

I marts 2004 baghold irakiske oprørere fire Blackwater arbejdsgivere som de levere mad. Fire blev angrebet med forskellige high-power våben. Deres døde kroppe blev vist på en bro over Eufrat. Dette var et angreb på os private entreprenører, der førte til angrebet på Falluja.

Baseret i Moyock, North Virginia, blev virksomheden opkaldt efter farven på vandet i en sump nær deres 6.000 acre facilitet. Grundlæggerne byggede hovedkvarter af selskabet skal kunne tilbyde uddannelse for rekrutter samt forskning og udvikling for udstyr, som de kan bruge under enhver engagement. Nogle af strukturerne i facilitet er kurser for taktisk træning, skydning intervallerne for høj-kaliber våben samt en bygning til simulering gidsel situationer. Sammensat er så avanceret, at de retshåndhævende myndigheder samt Navy Seals og andre militære divisioner bruger ofte det til yderligere eller særlige uddannelse.